Нюйоркчанин от Бронкс случайно засне от прозореца си превърналия се в култов Танц от тоалетната на Хоакин Финикс в ролята на Жокера, като за нула време видеото има три милиона гледания.

В мрежата се вижда как Хоакин Финикс се подготвя за сцената и започва да изпълнява на стълби в Бронкс известния си танц, който той преди това импровизира в тоалетната. 

Видеото, макар и с лошо качество се превърна в тотален хит, много потребители смятат, че нюйоркчанинът, който е успял да го заснеме е бил страхотен късметлия.

Истерията около изпълнението му по стълбите в Бронкс достигна такива висоти, че на мястото вече е пълно с местни и туристи, които се заснемат да имитират движенията на Жокера или да импровизират свои стъпки.
 

Оказва се, че самият танц, както и много други забележителни моменти от филма, са пълна импровизация на феноменалния актьор, и въобще не са били планирани от екипа на режисьора Тод Филипс. Такава, например, е сцената с изпразването на хладилника, в който измъчваният от безсъние Жокер влиза пред погледите на всички от екипа, разкрива кинаджията Лорънс Шер. 
 
Филмът се превърна в най-печелившият от всички филми, базирани на комикси, тъй като е със скромен бюджет без специални и апокалиптични ефекти, бой между супергерои и суперзлодеи и т. н.

Сега е на път да се превърне в най-касовия нискобюджетен филм в историята на киното, след като вече премина прага от милиард долара през този уикенд. Засега този рекорд принадлежи на Джурасик Парк (1993), който с бюджет от 63 млн. долара достигна приходи от 1,029 милиарда долара.