Древният град на инките Мачу Пикчу в Перу е обичан не само от туристите, но и от пришълците: всевъзможно НЛО над тези места в Андите прелитат доста често. 

През изминалите дни турист отново засне загадъчен обект, при което в дадения случай "летящата чиния" е попаднала в обектива на камерата му точно в момента, в който е излизала от "червеева дупка" - портал, съединяващ нашата реалност с паралелен свят.  

Ето какво разказва автора на снимката пред служителите на обществото на уфолозите Mutual UFO Network: 

Тази снимка бе направена посред слънчев бял ден, видимостта бе отлична, затова НЛО-то би трябвало да е видяно от много туристи. Но дори и аз нищо не забелязах. А и нищо не съм чул, тоест никакви звуци на летящи апарати в онзи момент не са били чути. 

Но когато вечерта на същия ден аз преглеждах направените от мен снимки, аз, за мое учудване, видях на една от тях това НЛО. Той очевидно излиза от червеева дупка, но лети, защото хвърля сянка върху земята. Само не разбирам защо никой не го е забеляза, освен моя фотоапарат.   

Експертите от  Mutual са съгласни с автора, че обектът явно излиза от портал. Това, без условно, не е птица, нито земен летящ апарат. Получава се, че авторът просто е извадул късмет. Жалко само, че става дума за снимка, а не за видео.  

Превод и редакция: БЛИЦ