Видеоклип, демонстриращ използването на нов гранатомет на руските спец части, беше публикуван в youtube.
 

Във видеото се отбелязва, че гранатометът, който е аналог на пушка с помпа, ефективно се използва за „евакуиране“ на бойци от сгради. За целта се използват по-специално специални термобаритни гранати, които създават обемна експлозия и по принципа на действие правят GM-94 подобен на ръчна огнехвъргачка.

Любопитно е, че боеприпасите могат да се използват на сравнително кратко разстояние. Гранатометът, например, може да стреля в сграда от 10 метра, без да навредите на себе си.

Въпреки това, за GM-94 са предназначени и други боеприпаси, като осколочни, шрапнелни, свето-шумни, димни, запалителни и осветителни гранати. Стрелбата се извършва по шарнирна траектория на максимално разстояние от 500 метра.

Оръжието се използва лесно, макар и да има силен откат при стрелба, но с правилна позиция стрелбата от GM-94 е доста удобна и много ефективна.

Пълнителят на гранатомета е предназначен за три гранати, но преди бойна операция можете да сложите  четвърта в цевта. В същото време магазинът е структурно разположен в горната част и остава неподвижен, докато цевта се движи при презареждане.

Превод: БЛИЦ