Обсерватория за наблюдаване на Слънцето и хелиосферата SOHO на американската космическа агенция НАСА периодично заснема покрай Слънцето доста странни обекти, големи колкото Земята, а дори и по-големи, които прелитат покрай светилото с невероятна скорост, или влизат и излизат от звездата. 

Но, както се оказва, такива неща започнаха да забелязват и астрономите любители. 

Например, един от тях в канала си в Youtube Terry's Theories публикува доста интересен материал, в който е фиксирано нещо, с размерните на Луната, което влита в Слънцето. Авторът на клипа уточнява, че той е използвал за заснемането видеокамерата Nikon P1000 със специален филтър.

Естествено, качеството на видеото в сравнение с това от спътниците на SOHO не може да бъде сравнявано, но това не е важно. Важното е, че дори и на такова видео се вижда, че НЛО-то е доста голямо и фантастично. 

Не случайно уфолозите веднага го нарочиха за извънземен кораб. 

Все пак кой друг би могъл така безпроблемно да влезе в слънцето. Само онзи, за който светилото е така наречената "червеева дупка", или място за базиране. 

Засега човечеството е способно само да наблюдава това чудо и в най-добрия случай да гради фантастически догадки, а в най-лошия - просто да не вярваме. Превод и редакция: БЛИЦ