В края на всяка година на пазар в североизточната част на Индия се предлагат ястия с месо от плъх, които конкурират пилешкото, съобщава Франс прес.

Гризачите се варят, след което се предлагат в сос с много подправки. Изготвените по този начин блюда са много добре приети на неделния пазар в селцето Кумариката в Асам, най-големия щат в Североизточна Индия.

Кървав дъжд в Индия хвърли в потрес учените! Пясък, лишеи или извънземни организми - и до ден днешен не могат да обяснят това

Клиентите тук си купуват стотици плъхове, прясно уловени и одрани. Ловът на тези вредители предпазва оризовите реколти от набезите им. Печеният на скара плъх също е много търсен от местните през зимните месеци, когато се преустановява полската работа. Килограм месо от плъх се продава за около 2,5 евро. На същата цена се търгува свинското и пилешкото.

Няколко държави, за които не сте предполагали, че имат страхотни плажове

Вечерно време ловците на плъхове поставят своите бамбукови капани в близост до оризовите ниви. Някои екземпляри достигат на тегло до 1 килограм, а ловците всеки ден залавят между 10 и 20 килограма от тези гризачи.