Мистериозно създание край остров Пулис в Южна Каролина предизвика фурор в социалните мрежи. Видео на странното създание, плуващо във водите на острова, беше споделено милиони пъти.

Кадрите показват тъмна, издължена фигура, която се движи през водата, оставяйки след себе си следа от мехурчета. Потребителите в мрежата се опитват да разрешат мистерията, предлагайки различни версии за произхода на това създание.

Видеото е заснето от Коди Кинзър, който е на посещение на острова със семейството си. Той каза, че видял странно същество, докато се разхождал по кея, и решил да го заснеме на камера.

„Просто си помислих, че е голяма риба“, каза Кинзер. „Не знаех какъв вид риба е, но никога преди не бях виждал нещо подобно.“

След публикуването на видеото във Facebook, то моментално стана вирусно, събирайки хиляди гледания и коментари. Някои зрители предположиха, че това може да е есетра, голяма риба, произхождаща от крайбрежните води на Южна Каролина, която от време на време излиза на повърхността. Други изследователи обаче не са съгласни с това обяснение и предлагат по-екзотични теории.

Една такава теория казва, че това може да е праисторическо създание, което е оцеляло след изчезване и продължава да живее в дълбините на океана. Много потребители на мрежата си спомнят плезиозаврите или мозазаврите, въпреки че тяхното съществуване все още не е научно доказано. Други споменават възможността за криптид - мистериозно създание, чието съществуване все още не е потвърдено от науката, като чудовището от Лох Нес.

Морският биолог д-р Ребека Картър от Университета на Южна Каролина смята, че създанието във видеото потенциално може да бъде рядък вид дълбоководна риба, която се е осмелила да се доближи до повърхността поради различни фактори на околната среда. Тя обяснява, че тъмната удължена фигура и шлейфът от мехурчета може да показват, че дълбоководните риби се адаптират към различно местообитание.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук