Кейт Мидълтън разговаря по телефона с четиригодишното момиче Мила, което премина курс по химиотерапия по време на първия локдаун във Великобритания. Кейт разговаря още и с майката на милото дете. 


Снимка на момиченцето, което през прозореца на болничната стая гледа към своя татко, влезе във фотоалбума, който бе издаден от съпругата на принц Уилям. 

Книгата се нарича "Hold Still: A Portrait of Our Nation in 2020", което се превежда "Дръж се: Портрет на нашата нация през 2020 г.".

В нея са включени най-добрите снимки, направени по време на пандемията. 

Херцогинята на Кеймбридж в хода на разговора се е поинтересувала как се чувства малката Мила. Момиченцето е поздравило Кейт, като казало: "Добро утро, Ваше кралско Величество". 

Кейт, смеейки се, отговорила: "Добро утро! Боже мой, колко сте вежлива, Мила".

След това детето попитало Кейт, дали има рокля на принцеса. 

"Страхувам се, Мила, че в момента нямам рокля на принцеса", признала Мидълтън. След това обаче Кейт разбрала, че момиченцето много обича да се облича в красиви тоалети и попитала кой ѝ е любимия цвят. "Розов", отговорило детето. 

"Розов? Добре, длъжна съм да опитам да намеря рокля в розов цвят. Надявам се, че някога ние ще се срещнем и тогава аз няма да забравя да облека специално за теб розовата си рокля", обеща херцогинята. 

Мила се похвалила на Кейт, че знае имената и на трите ѝ деца - Джордж, Шарлот и Луи. А Кейт разказала на момиченцето, че най-малкия ѝ син се е научил много бързо да бяга и да кара тротинетка. 

Превод и редакция: БЛИЦ