Жена, занимаваща се с преследването на чудовището Неси е убедена, че е забелязала митичното чудовище от езерото Лох Нес, след като е заснела огромни вълни във водата в седмото видимо наблюдение на митичния звяр досега тази година. 

Местната жителка на Инвърнес Шибхан Джанауей каза, че първоначално е сметнала, че вълните по повърхността на водата са от моторна лодка, но твърди, че наоколо в езерото не се виждали никакви плавателни съдове. Джанауей вярва, че вълните са били причинени от шотландското митично създание, движещо се с голяма скорост.

„Имаше нещо, което предизвикваше смут във водата край Foyers Point. След това се сля в един обект, движещ се със скорост точно под повърхността, причинявайки най-малко 20 метра бяла следа", посочва тя, цитирана от Daily Mail

Джанауей, която забелязва феномена малко преди 12:00 ч. на 27 август, съобщава за наблюдението в Официалния регистър за наблюдение на чудовища от Лох Нес в седмото очевидно наблюдение тази година.

В отделни случаи Алистър Грей казва, че е видяла гърбици в езерото, докато Фиона Уейд твърди, че е видяла "три странни и привидно свързани форми" на 31 август. А бащата на четири деца Стив Валънтайн споделя, че е забелязал "черна форма" с " гърбица" на 17 август.

На 15 юни Етиен Камел и съпругата му Елиан от Лион, Франция бяха на посещение в Лох Нес от Лион и твърдяха, че са забелязали дълга близо 20 м тъмна фигура, движеща се точно под повърхността на водата в продължение на няколко минути.

Друга туристка, Цеци, от САЩ, каза, че също е видяла нещо мистериозно за няколко минути на 31 май.

На 5 април Франческа Макгарви от Пейсли беше на гости с майка си и баща си, когато твърди, че е забелязала гърбици във водата.

И седемте случая са записани в официалния регистър на наблюденията на чудовища от Лох Нес. Той е съставен от експерта на Nessie Гари Кембъл, който го прави от 1996 г.

Говорейки за забелязаното от Джанауей, той казва: „От наша гледна точка, това е наистина необичайно вълнение, което на пръв поглед може да изглежда, че е причинено от моторна лодка. Но Сиобхан потвърди, че наблизо няма лодки и че каквото и да го е причинявало, е точно под повърхността."

„Може би Неси просто е изскочила, за да види каква е врявата около този уикенд, но, разбира се, в същото време е навела глава.“

Огромна операция по издирването на Неси се проведе миналия месец с участието на дронове и високотехнологичен комплект.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук