26-годишната Мадлин Гудуин от Англия откри 130-годишна капсула на времето под дъските на дома си, пише Metro.

Жената въобще не подозирала, че има „съкровище“ във викторианския й дом в град Суиндън, след като го купила преди четири години. Тя просто искала да се отърве от помощна масичка и затова написала обява в една от групите във Фейсбук. След това към нея се обърнала жена, която преди това живеела в нейния дом.

Непознатата от интернет казала, че са натрупали колекция от ценности след като семейството й се преместило там през 1890 г.

„Казах на жената нашия пощенски код и тя каза, че е живяла на тази улица, след това й казах конкретния адрес и тя каза, че е живяла в нашия дом. Когато дойде за масата, тя ни разказа за историята на дома“, казва британката.

1500 лв. Казино Бонус за Нови Клиенти на efbet.com

Докато обикаля къщата, гостенката казала на Маделин за наличието на капсула на времето, която семейството й е оставило в основата на сградата под дъските на пода. Семейството добавяло неща в нея, докато не напуснали къщата през 2007 г.

„Жената беше много упорита и искаше сами да я намерим“, казва новата собственичка на дома.

Мадлин открила капсулата под дъска в килера под стълбите. Тя извадила стар метален контейнер изпод пода. Вътре имало пени от 1901 г., кутия цигари, шапка, Библия и писмо. Всички тези неща са добавени от различни хора в продължение на повече от век.

Непознатата, която разказала за тайника, добавила към него вестник и DVD при продажбата на къщата. За съжаление дългият период на престой в кутията направил писмото невъзможно за четене.

„Там имаше случайни вещи и беше доста странно, защото денят, в който жената дойде миналата седмица, се навършваха четири години, откакто партньорът ми и аз се преместихме в тази къща. Беше толкова странно, че всичко това съвпадна“, добавя Мадлин.

Сега тя планира да прибави от своя страна в капсулата и да я запази като подарък за бъдещите собственици на дома, но ще прехвърли съдържанието в по-издръжлив, херметичен контейнер, за да го запази по-добре.

Превод и редакция: БЛИЦ

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук