Барманът от Сан Диего Ленин Гутиерес стана звезда в социалните мрежи, получавайки много добра парична компенсация за спазването на своите принципи. 

Когато в Starbucks влязла жена и се опитала да си поръча кафе, Гутиерес вежливо я попитал, дали няма да си сложи маска. 

Той ѝ съобщил правилата за работа в кафенето - всичките клиенти и персоналът трябвало задължително да носят предпазни средства на лицето си във връзка с риска от заразяване с коронавируса. 

На жената не се харесалата тази реакция и тя вдигнала скандал, решавайки да опозири момчето в интернет. Тя извадила телефона си, снимала служителя на кафенето и бързо публикувала снимката му във Фейсбук, съпровождайки я със скандален текст: 

"Следващият път ще извикам полицаи и ще донеса медицинско заключение", написа Амбър Лин Жил.  

Потребителите на социалната мрежа обаче, вместо да залеят с критики момчето, се вдигнали в негова защита.  

"Когато разбрах, че става дума за мен аз си помислих: "Леле, тя наистина е писала за мен"", каза Гутиерес пред Си Ен Ен. "Започнах да чета коментарите и се смаях от меметата, създадени от хората за нашата среща", казва още барманът. 

В социалните мрежи дори била стартирана кампания за набиране на бакшиши за баристата. В крайна сметка, Ленин получил 80 000 долара.

Младежът признава още пред журналисти, че ще изхарчи парите за сбъдването на своята мечта - да се научи да танцува, част от сумата обаче той ще предаде на благотворителни организации. 

Превод и редакция: БЛИЦ