Съществата от отвъдното, които са си харесали поради някаква причина човешко жилище, могат да превърнат живота на собственика му в истински ад.

Опасността се увеличава особено, ако човек е принуден да се намира в един и същ дом с призраци денонощно. Според информацията на Los Angeles CBS, огромен брой американци, поставени под карантина, са попаднали в подобна ситуация, като масово са започнали да съобщават за необичайно висока активност на привиденията.Социалната дистанция не предпазва от духове, до такъв извод са достигнали паранормални експерти от Лос Анджелис, Калифорния, след като те започнали да получават на ден по няколкостотин молби за помощ от отчаяни хора.

Дейността на призраците е различна по тежест: от безвредни шеги на домашните духове до физическа агресия на полтъргайстите.Джейсън Хоуз, водещ експерт на Ghost Nation, е обяснил, че привиденията и другите подобни същности, които са обвързани с дома, са много чувствителни към енергийните потоци на живите хора. Собственикът на жилището може буквално да храни тези същности, дори ако е в къщата само за няколко часа на ден.

 А ако се вземе предвид колко американци се намират сега в принудителна домашна изолация в карантина, става ясно защо броят на жалбите за буйни призраци внезапно се е увеличил. Те просто са започнали да получават много повече енергия за своето проявление в материалния свят.

Превод и редакция: БЛИЦ