Днес представяме нашите 24 кандидати за районни кметове. В тях съчетаваме опита от кандидатите, които са се утвърдили, така и новите лица, които идват от частния бизнес, хора с експертиза. Това каза пред журналисти Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет, при регистрирането на ГЕРБ-СДС за местните избори в София.

Кой е номиниран за кмет на София ще бъде обявено до няколко дни, уточни той. Самият той е едно от спряганите имена за кандидат на ГЕРБ.

„София не е учебна кола. Не можем да позволим 2 млн. българи да бъдат лашкани в една или друга посока“, заяви Георгиев.

Той повдигна все пак малко завесата за кандидата на ГЕРБ. „Нашият кандидат, когато бъде канен на дебат, ще се явява, за разлика от ПП-ДБ“, каза той, визирайки днешното интервю на Васил Терзиев.

„Нашият кандидат няма да ходи под ръчичка с някой районен кмет, както се случи днес. Той ще бъде подготвен, отговорен“, увери Георгиев.

"Изчакайте няколко дни да видите как ще спечелим", заяви той.

Сред кандидатите На ГЕРБ има опитни районни кметове - Младен Младенов на "Връбница", Иван Божилов на "Илинден", Ивайло Цеков на "Искър", Милко Младенов на "Люлин".

В битката влизат още училищният директор Диян Стаматов, който досега оглавяваше групата им в СОС, и певицата Йоанна Драгнева, която бе общински съветник. Тя ще се бори за район "Оборище".

ГЕРБ-СДС внесоха документите за регистрация на местната коалиция за изборите в София в общинската избирателна комисия.

Малко по-рано същото направиха от "Продължаваме промяна - Демократична България" и "Спаси София", водени от кандидата си Васил Терзиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук