Ние тръгваме обединени и силни в тези избори, тръгваме за победа, заяви кандидатът за кмет на коалицията "БСП за България".

Днес местната коалиция регистрира кандидата си за кмет Ваня Григорова, листата за общински съветници, както и кандидатите за районни кметове в Общинската избирателна комисия. Водач на листата е също Ваня Григорова.

Няма как да мислим за подкрепа на друг кандидат, каза Григорова и заяви, че "балотажът минимум ни е гарантиран".

"В следващия един месец ще търсим подкрепа от непредставените политически софиянци, особено от работещите хора", отбеляза кандидатът за кмет.

По думите ѝ основният им опонент е апатията на хората.

"Хората, които искат промяна, но за съжаление са толкова демотивирани и разочаровани, често предавани, че много трудно могат да бъдат накарани да дадат гласа си за някой, който дори харесват, каза Григорова.

Тя обеща, че през този един месец тя и екипът ѝ ще се срещне с възможно най-много хора, особено от крайните квартали. Според Григорова разговорът с опонентите трябва да е за политики и идеи. "Трябва да видим къде се припокриват идеите ни с опонентите и къде са разделителните линии, допълни тя. За да гласуват рационално и осведомено, гражданите трябва да чуят нашите идеи и то в дебат", заяви Ваня Григорова.

Тя каза, че уважава всеки кандидат за кмет на столицата, "защото не е лесно да се изправиш пред погледите на над 1 милион столичани".

"Приоритетните ни цели са да прегледаме договорите за концесии, приватизациите и начина, по който продължава да се презастроява столицата без предварително да е осигурена пътна или социална инфраструктура", каза кандидатът на БСП за кмет.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук