Бургазлията Златко Димитров скочи на медицинско лице от известна болница в жк. „Меден рудник”, защото чакането за контролен преглед го изнервило. Грозната сцена се е разиграла през лятото на 2021 г., но едва тази седмица 53-годишния мъж е получил наказание от Районния съд в Бургас, пише "Флагман".

Димитров завел баща си на преглед, тъй като възрастният мъж бил опериран от смяна на ставата. Когато отишли в болницата обаче по коридорите било пълно с пациенти и се наложило двамата мъже да изчакат, за да влязат в кабинета.

Така минали няколко часа и Златко започнал да се изнервя и да беснее пред вратата на кабинета. Когато дошъл техният ред, бургазлията буквално избухнал, хванал с ръце доктора за шията и започнал да го души.

На помощ веднага се притекли други лекари и охраната за лечебното заведение, които извели агресия мъж извън обекта. Установено било, че той е нанесъл лека телесна повреда на медицинския специалист, който бил лекар в ортопедотравматологично отделение.

Районният съд в Бургас е наложил административно наказание на Златко Димитров, показала проверка на изданието в съдебните масиви.

Бургазлията е бил глобен с 1000 лв. за агресивното си поведение. Съдът го оправда по обвинението деянието да е извършено по повод службата на лекаря.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук