Изпеченият крадец, изверг и брутален рецидивист Харислав Андреев влиза в затвора за две години заради обир на къща в квартал Рудник, съобщава Флагман.бг.

23-годишният циганин се прочу преди две години, след като избяга от строителен обект, където е работил като затворник и дълго време се укриваше. Докато бягаше от правосъдието той продължаваше да краде. Тогава стана ясно, че е правил по обир на ден, а сред жертвите му бяха възрастни и немощни хора, които не могат да се защитят.

Изданието го сравнява с пловдивският престъпник Жоро Плъха, който бе застрелян от д-р Иван Димитров след поредната кражба. Харислав обаче внимателно подбираше жертвите си и влизаше в домове, където никой няма да му даде отпор.

Поредната присъда, която получава е за обир на къща на чужденец, от която е задигнал вещи за около 1000 лева - музикална уредба, комплект трапезни ножове и куфар. 

Присъдата на Районен съд – Бургас, която е постановена по реда на съкратеното производство, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в града.