Появиха се нови подробности около ужаса, сковал монтанското село Смоляновци преди време. БЛИЦ припомня, че тогава баща уби сина си, а майката издъхна от ужас над трупа му.

Сега стана ясно, че Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Георги И. (на 74 години) за извършени от него престъпления по чл. 116, ал. 1, т. 3 и по чл. 339, ал. 1 от НК – умишлено убийство и незаконно държане на оръжие.

Към м. май 2021 г. обвиняемият Георги И. живеел със съпругата си В.И. и сина си Ангел А. в село Смоляновци, област Монтана.

Около 21 ч. на 25.05.2021 г между мъжете възникнал скандал. Бащата извадил от шкаф ловна пушка с поставен патрон и я насочил към сина си. Ангел А. хванал цевта, за да се предпази. В следващия момент Георги И. произвел изстрел, прострелвайки го в коляното.

Обвиняемият взел от кухненска маса нож, с който нанесъл силен удар на пострадалия в областта на сърцето. Станала свидетел на случилото се, съпругата на Георги И. починала от изживения шок и заболявания.

Виждайки сина си на пода без признаци на живот, обвиняемият отишъл до дома на съседката си и й казал за смъртта му.

На пристигналия на място полицейски служител Георги И. казал, че убил Ангел А.

В хода на разследването е установено, че намерената на местопроизшествието пушка не е регистрирана в служба „Контрол на общоопасните средства“ към МВР. 

На извършителя на престъпленията Георги И. не е издавано разрешение за придобиване и държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Предстои делото да продължи в съда. Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „домашен арест“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!