Случаят с асеновградчаните Исмаил Асан /16/ и Митко Асенов /18/,подсъдими за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, отива във ВКС, съобщава trafficnews.bg.

Още преди няколко месеца Апелативен съд е намалил присъдите на двете момчета.

Окръжен съд наказа Исмаил Асан с 9 години и 4 месеца лишаване от свобода. Втората инстанция е намалила наказанието е 1 година. Това е наложило и протест от страна на прокуратурата. Така случаят вече е в ръцете на Върховния съд.

Припомняме, че до бруталното престъпление се стигна, след като двамата издърпали торбата на жертвата си, в която имало 3 лева и мобилен телефон. Ударили го в носа, като от удара той се свлякъл на земята. Носът му бил счупен и започнала да шурти кръв.

Ромите оставили така жертвата си и отишли до близък магазин, от където си купили алкохол. След малко се върнали на мястото на инцидента и, когато видели, че мъжът все още е там в безпомощно състояние, Исмаил започнал да скача върху главата му, докато го убил. Освен това около врата на жертвата имало следи от душене.

Таксиджия, паркирал в близост, станал свидетел на бруталната сцена и веднага извикал полицейски екип, който се намирал наблизо. Униформените заварили младежите над трупа и веднага ги арестували, като едновременно с това извикали бърза помощ.

За съжаление, при идването си медиците само констатирали смъртта на асеновградчанина.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ