Мярка за неотклонение „задържане под стража” наложи Окръжният съд в Добрич на 66-годишния Йордан И., разследван за изнасилване, станало на 31 март т. г. в Добрич. Жертва на посегателството е 5-годишно момиченце. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Разследването на случая е започнало след постъпил сигнал от кабинет на Спешното отделение в добричката болница, където детето било заведено на преглед от свои близки. На следващия ден като обвиняем по образуваното досъдебното производство на Първо Районно управление на МВР-Добрич е бил привлечен 66-годишният, който е дядо на пострадалото дете.

Окръжният съд преценява че от събраните на този етап доказателства може да се направи извод, че към момента е налице обосновано подозрение за съпричастност на мъжа към разследваното тежко умишлено престъпление. С оглед високата обществена опасност на деянието, което се наказва с лишаване от свобода от 10 до 20 години, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление съдът е счел, че спрямо мъжа следва да бъде взета най-тежката мярка - „задържане под стража”. Той мотивира определението си и с факта, че обвиняемият живее на един адрес с пострадалото дете и е негов родственик.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!