Жителят на Хюстън, осъден за това, че е използвал пари от федерални COVID помощи за купуване на Lamborghini, часовник Rolex и за посещения в стриптийз клубове, получи наказание от 9 години затвор, съобщиха федерални прокурори.

Лий Прайс Трети получи в понеделник 110 месеца зад решетките, като се призна за виновен в измама с използване на съобщителни технологии и пране на пари.

„Г-н Прайс се надява, че другите ще си вземат поука от неговото прегрешение, а именно – че няма лесни пари. Той ще има на разположение 110 месеца да премисли, да се разкае и да поправи своя погрешно проведен живот“ – казва в имейл до медиите адвокатът на защитата Том Берг.Прокурорите обвиниха Прайс в присвояване чрез измама на 1,6 млн. долара от финансирането за Paycheck Protection Program, която дава нисколихвени кредити за малките бизнеси, страдащи по време на пандемията.

Според обвинителите освен гореизброените покупки Прайс е употребил 85 000 долара, за да си купи и пикап и да си изплати заем за жилище.Източник: bg-voice