До края на живота си ще се боря за тази справедливост. Това заяви пред Нова телевизия майката на блъснатото момче в Трън Анита Гълъбова.
 

Преди дни оправдаха бившия кмет на Трън Станислав Николов за катастрофата, при която блъсна дете. Присъдата е окончателна. Окончателна е и присъдата за детето, което от години живее без далак и с разкъсан черен дроб.
 
„Няма престъпление, няма виновно лице. Пернишкият съд потвърди решението на трънския районен съд, че детето само се е блъснало в джипа“, още каза майката.
 
Тя говори за първи път пред камера след обявяването на решението на съда. Станислав Николов категорично отказа коментар. Неговата присъда не подлежи на обжалване и протести. Законодателят приравнява произшествието на случайно деяние, което изключва вина на дееца.
 
„Щастливото детство на Ивайло няма да се върне никога. Детето боледува, миналата година постъпихме в болница“, каза майката.
 
Майката, която се грижи сама за сина си, беше категорична, че съдията е отхвърлил медицинската експертиза, както и свидетелските показания на очевидеца на произшествието. Джипът на Николов, който е основно веществено доказателство и трябва да се запази до края на досъдебното производство, е продаден в деня на катастрофата. По думи на Гълъбова няма запазено местопроизшествие.
 
„Няма кръвна проба. Тестът с дрегер е направен часове след престъплението. В дежурната на полицията два дни няма сведение за случилото се“, категорична беше майката.
 
Гълъбова заяви, че подобни решения се оспорват и могат да бъдат преразгледани във Върховния съд в София, затова ще напише отворено писмо към главния прокурор. Според нея правата на сина й са нарушени. Николов никога не се е поинтересувал какво е състоянието на Ивайло.