Обратен завой, неспиране на знак „Стоп“, висока скорост – удар със загинал и още петима ранени. Поредният епизод от „войната по пътищата“…

Общо 340 000 лева обезщетение ще трябва да изплати застрахователна компания на наследниците на загинал 58-годишен мъж от региона. Това реши състав на Окръжния съд в Кърджали, съобщава rodopi24.

Инцидентът става на 18 май 2020 година на главния път Кърджали-„Маказа“.

Трима мъже пътуват в „Мерцедес“. Други трима пък отиват на работа в „Теклас“ с „Опел“. В района на село Садовица, 54-годишният водач на първата кола решава да направи обратен завой, без да пропусне движещите се с предимство, не спира и на знака „Стоп“, захождайки при манерварата в отбивката на кръстовището.

През това време по пътя се движи „Опел“-ът с малко над 100 километра в час. 26-годишният водач вижда пресичащия пътя му автомобил, набива спирачки, но скоростта е прекалено висока. Последва удар на предницата в страничната част на „Мерцедес“-а.

Шестима биват откарани в Спешното приемно отделение в кърджалийската болница. 58-годишен пътник умира…

Двамата водачи са осъдени година по-късно за независимо съпричиняване на смърт при ПТП.

Само преди дни съдът постанови застрахователната компания да изплати на сина на загиналия 150 000 лева, а на съпругата му 190 000 лева обезщетение. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук