Осъденият да лежи до живот за убийството на командоса Емил Шарков и стрелба по негови колеги в Лясковец през март преди пет години, продължава да пише жалби и да иска да води дела. Петко Петков – Стрелеца сега се цели във Висшия съдебен съвет и иска 25 000 лв., пише „Борба“. В момента огромната искова молба на затворника се намира в съда в Павликени.

Оказа се, че всички съдии от Великотърновския районен съд си направили отвод, тъй като Стрелеца иска крупната сума от съдебния съвет, защото бил назначил калпав съдия в Окръжния съд във Велико Търново. Въпросният магистрат не е участвал в наказателните дела срещу убиеца от Лясковец, но вероятно го е засегнал в граждански спорове.

Петко Петков е освободен от съдебни такси, защото е затворник. Дали Павликенският районен съд обаче ще даде ход на подобно дело по ЗОДОВ още не е ясно, защото тепърва ще се разглежда дали огромната ръкописна искова молба отговаря на всички изисквания.

Стрелеца бе осъден окончателно от ВКС през август 2017 година на доживотен затвор без право на замяна. Въпреки това той пише до всички възможни инстанции, че не бил виновен и иска да води куп дела срещу държавата. Така прави и другият осъден на доживотна присъда без право на замяна Георги Вълев, който също води куп дела по ЗОДОВ срещу различни институции и медии. Вълев бе преместен от Ловешкия затвор преди месец в Плевен. Заради много пари за охрана за неговото водене по съдилищата част от делата се гледат в затвора. Петко Стрелеца все още не е стигнал до дело, на което да се даде ход и да тръгне по същество. Магистрати се надяват, че това няма да се случи, но ако неговите искови молби отговарят на изискванията, ще бъдат принудени да образуват дело. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ