Бившият полицай Йордан Пацев и баща му Петър от Пловдив са осъдени да платят 40 000 лева обезщетение за убийството на клошаря Камен Щерев с прякор Шабан. Двамата пребиха от бой несретника на 7 април 2013 г. в Шекер махала. Апелативният съд потвърди наказанията им - 10 г. и 6 месеца за ексченгето, а за баща му Петър - 10 г. По време на процеса родителят се опита да поеме вината, за да спаси сина си, но това не помогна. Магистратите постановиха да заплатят кръвнината на Йордан Щерев, баща на клошаря, който се конституира като граждански ищец.

По време на всички съдебни заседания Йордан и Петър Пацеви отричаха да са малтретирали несретника. Бащата поиска да бъде оправдан, а синът му настоя за условно наказание, съобщава "Трафик". Съдът обаче е категоричен, че са умъртвили Шабан при евентуален умисъл.

В деня на побоя ченгето и баща му паркирали зад блока си към 14 часа. Зърнали, че бездомникът е запалил огън до гаражните клетки, за да се сгрее. Димът обаче отивал към прозорците на Пацеви. Веднъж го предупредили да не пали. Като го видели отново, се нахвърлили да го бият. Клошарят замерил с тухла бащата по крака.

Синът му извадил полицейската палка и започнал да го налага с все сила по гърба, ръцете и краката. В това време Петър го ритал и го заставял да гаси пламъците с голи ръце. Последният ритник бил в лицето на несретника. Изпаднал вбезпомощно състояние, той бил откаран с линейка в болницата. Два дни по-късно починал от тежките травми в резултат на побоя.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.