Софийският градски съд осъди на доживотен затвор Любомир Димитров - Гребеца за две убийства – разстрела на Юлиан Лефтеров – Кокошката, на 8 януари 2009 г., и на Иван Пайнавелов - Сапата, на 12 април 2009 г. край Бистрица.
Гребеца излежава 10-годишна присъда като част от бандата за отвличания "Наглите". За първото убийство Гребеца получи 18 г., за второто - доживотен затвор, затова му се налага по-тежкото наказание. Той трябва да го изтърпи при специален режим. Освен това, трябва да заплати 300 хиляди лева кръвнина на родителите на Юлиан Лефтеров - Анета и Георги Лефтерови.

Основната заслуга за присъдата е на прокурор Антоанета Близнакова, която дълги години поддържаше обвинителната теза срещу "Наглите" заедно с колегата си Бисер Кирилов.
 
Дъщерята на Иван Пайнавелов не стъпи като граждански ищец на делото. Димитров трябва да заплати и към 20 хиляди лева разноски по делото, за които съдът издаде служебно изпълнителен лист. Въпреки че в момента Гребеца е в затвора, съдът му наложи и мярка "задържане под стража", тъй като за отвличанията му остава да изтърпи още около 5 месеца лишаване от свобода.
 
Освен това, той работи зад решетките. Поради тази причина, за да се предотврати евентуално негово бягство след края на присъдата му за "Наглите", съдът му определи "задържане под стража", което ще бъде реализирано веднага, след като изтекат 5-те месеца затвор по другото дело. Любо Гребеца е един от осъдените, които често искат условно предсрочно освобождаване. Досега той безрезултатно се е възползвал два пъти от тази възможност.
 
Доживотната присъда не е окончателна, подлежи на обжалване пред Софийския Апелативен съд. "Не съм убил никой, бях много близък и с двамата. С Иван Пайнавелов никога не сме се карали", каза в последната си дума пред съда Любомир Димитров. Техните тела бяха открити в Плана планина през 2010 г. Основен свидетел срещу Любо Гребеца е неговият доскорошен приятел от "Наглите" Даниел Димитров - Данчо Релето.
 
Според прокуратурата основният мотив за убийството на Лефтеров бил проваленият му опит за мнимо отвличане. Целта била да се вземат пари от вуйчото на Юлиян. Мотивът за разстрела на Сапата пък бил скандал между него и Гребеца за джип. Прокуратурата поиска доживотен затвор.