Обвиненията срещу кмета на Община "Младост" Десислава Иванчева са несъстоятелни, защото нямат доказателства, които да ги подкрепят. Те са две обвинения. На 13.04.2018 година, че г-жа Иванчева е поискала 500 000 евро от г-н Ваклин (бел.ред. бизнесменът, който твърди, че е рекетиран от кмета). За това нещо в постановлението за привличане е записано, че тя е била на същата дата в Ринг Мол в София, където е поискала тези пари. Това категорично не отговаря на истината", това заяви ексклузивно пред БЛИЦ адвокат Марин Марковски -  защитник на кмета на Община "Младост" Десислава Иванчева, която беше задържана в центъра на София точно преди седмица и обвинена във взимане на подкуп.

Зам.-кметът на „Младост“, набеден от Иванчева, че е душманинът й, проговори и направи нова порция скандални разкрития


"Няма нито едно доказателство, че на тази дата тя е била там и се е срещнала с Ваклин. Даже в неговите показания не съществува съобщаването на такъв факт. Той казва: Единствената ми среща с нея беше в нейния кабинет и тя се държа много хладно, резервирано, само дето не ме изгони. Следователно няма такава среща, която прокуратурата е записала. Вярно е, че Ваклин казва, че са му искани тези пари, но той го разказва това, като обвързва Петко Дюлгеров (бел.ред. бившият кмет на Община "Младост", който е сочен за посредник при подкупа), зам.-кметицата и т.н., която пък не се знае дали е говорила с кметицата, а пък самият Дюлгеров казва: Абе аз за никакви пари не съм разговарял. Това всъщност отприщи цялата буря в Републиката по първото обвинение. По него текстът по, който обвиняват не може да бъде затвор от 10 до 30 години", изтъкна юристът.

Иванчева избесня и обяви, че Румен Р. я е набедил! Той пък направи сензационни разкрития за нея (ВИДЕО)

Той говори и за второто обвинение срещу Иванчева, че е взела 70 000 евро. "Тези пари са намерени действително в колата й. В този ден тя е имала среща с Дюлгеров и след това той се е качил в колата й и по пътя са го оставили. Парите са намерени в една кашонче зад задната седалка. По пръстите й няма флуоресцираща светлина. Тя казва: Аз не знам кой е подхвърлил тези пари. Сещам се защо са подхвърлени, но не мога да докажа кои точно са инициаторите на този компромат. Тя твърди, че не е пипала парите, не й светят пръстите, така че доказателствата само приказите на Дюлгеров, че ги е оставил, защото са за нея, няма нищо друго. Това е цялата структура на обвиненията, зад тези 3-4 доказателства се крие целия прокурорски актив. Останалото са празни приказки", посочи адвокат Марковски.

Адвокат Марковски, грешно е да си адвокат на Бойко, а после да защитаваш Иванчева, шесторен убиец и разни… вампири!

По отношение на факта, че той е защитник едновременно на премиера Бойко Борисов и на обвинена в корупция кметица, а защитаваше правата и на тройния убиец от Гео Милев Димитър Кънчев, както и килърът на сестри Белнейски Лазар Колев, Марковски заяви:

"Кметицата няма нищо общо с ГЕРБ, тя е избрана от Зелените и от самостоятелна кандидатура. Тройният убиец от Гео Милев е бил защитаван от мен преди около 10-12 години. Когато аз му бях адвокат той получи оправдателна присъда. След това той предпочете други адвокати, независимо от моя успех, и го осъдиха. Така че аз съм го защитавал само една инстанция преди 10 години. Не може да има никакви упреци, че г-н Борисов е избрал мен за негов адвокат. Освен това право на защита има всеки, защото това е белег на цивилизацията. Човекът има право на защита, защото може и да е невинен. Това че защитавам различни хора, които са извършили престъпления, не значи, че не мога да бъда адвокат и на министър-председателя. Между другото всичките дела на г-н Борисов, по които съм се явявал, съм ги спечелил и затова той ми гласува доверие.

Ако по силата на тази логика, че един адвокат, който е защитавал някой човек, който е откраднал, няма право да защитава достойните и почтени хора, какъвто е г-н Борисов, това означава, че адвокатската професия се обезсмисля.

Адвокат Марковски реши да даде и много важна информация за всички граждани. "Знам че материалите във вашата агенция са много сериозно посрещани от хора, които се интересуват от фактите, които се случват в държавата. Използвам случая да кажа: Всеки който е задържан на територията на Републиката, има право на адвокат и следва да му се обади. Във всички случай, каквито и действия да иска полицията да се извършат, той трябва да не ги направи докато не дойде неговия адвокат. Това е конституционно право, човешко право. Правото на защита е много важно, за да не се допускат грешки със съдбите и свободата на хората.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!