Липсата на справедливо правосъдие се е превърнала в черна емблема на България! Едва ли са останали и стотина наши сънародници, които да вярват в слепотата на Темида. Точно обратното – доверието в съдебната власт е по-отрицателно дори от температурите в Монреал или Сибир.
И няма как да е иначе, когато всеки ден сме свидетели как държавността пропада при пълната безнаказаност на битовата циганска престъпност, липсата на поне една осъдителна присъда на „знаково“ лице, участник в грабежа и разрухата на държавата, лицемерно и нагло наречени „преход“ и „приватизация“, безпрепятственото бягство на малкото осъдени мутри.

Известно е също така, че когато общественото мнение влезе в съдебната зала, правосъдието излиза от нея.
За наличието на институционален и правен хаос отговорност носят и действащите юристи.
 
На измъченото ни обществото и държавата, на международните организации, на Европейския съюз не са нужни юристи въобще, а само качествени юристи.
 
Един от тях безспорно е адвокат Марин Марковски. Известният юрист, обаче трябва да си даде сметка, че няма как да си адвокат на министър-председателя Бойко Борисов, а след това пламенно да защитаваш арестуваната по обвинение за подкуп кметица на „Младост“.
 
А преди това да приседнеш в телевизионните студия и да оневиниш шесторния убиец Росен Ангелов, като обявиш, че: "При него е било задача номер едно да се крие. Тази психология на блудника трудно се вписва с вампиро-убиеца".

Преди години уважаваният адвокат Марковски твърдеше, че тройният убиец от квартал "Гео Милев" е невинен. Прокурорите, обаче заковаха Димитър Кънчев с железни доказателства, а върховните съдии го пратиха за 17 години в затвора. Същото се случи и с убиецът на сестрите Белнейски - Лазар Колев, който няма да излезе от затвора до края на дните си, след като получи сурова присъда и на последна инстанция.

Марковски е умен мъж и сигурно е запомнил този ценен урок. Сега е крайно време да осъзнае, че не всичко е пари и шепа телевизионен ефир.

Адвокат Марковски е заможен човек, а популярността му ще го надживее.

Затова е време да избере в кой отбор да играе. Този на истината и справедливостта, а не на бандитизма!

Ивайло КРАЧУНОВ