Майката на Милена ми се обажда по телефона и ме заплашва, че ще ме убие и ще ми запали къщата. Това заяви пред камерата на БЛИЦ бабата на Илиян Рангелов - Иванка Пейчинова. Възрастната жена се развика пред съдебната зала в Пловдив и каза, че внукът й не е убиец, до последно много се разбирали с годеницата си и той бил известен като добър и работлив младеж.
Събраните факти и заключенията на вещите лица обаче сочат, че Рангелов е жесток и отмъстителен тип. 

Днес в показанията си оперативният служител от отдел „Убийства“ Десислава Льольова каза, че в нощта на зверството бабата е крещяла по адрес на внука си: „Ще го убия“, след като е разбрала какво е извършил. Днес обаче пред екипа ни Иванка Пейчинова бе категорична, че не е изричала тези думи. Прокурорът поиска доживотна присъда за убийство, извършено с особена жестокост, но съдът не прие тази квалификация. 

Държавното обвинение се аргументира така: „Рангелов е планирал да убие Милена, иначе не би взел от кухнята нож с толкова дълго острие. Дори да я е наръгал в състояние на афект, ако убийството не е било планирано, щеше да я прободе в ръката, в крака, а той  го е направил в гърдите. После е легнал да спи“. 

Съдът даде 14 години затвор на младия мъж. И на влизане, и на излизане от залата, той запази мълчание. Майката на момичето заяви, че ще обжалва ниската според нея присъда и иска доживотно наказание. 

Припомняме, че на 28 декември 2018 година Илиян се скарал с годеницата си Милена, която тръгвала нощна смяна за работа. Тя му казала, че повече не иска да живее с него. Поредният повод за скандал бил, че момичето отказало интимност на идващия от кръчмата Илиян. Рангелов я настигнал на улицата, пробол я в сърцето, отишъл си и легнал да спи. Малко след това колегите на Милена я открили бездиханна на улицата. Извикали Илиян, който имитирал, че няма нищо общо със зверството. После се върнал, взел одеяло и завил трупа на момичето. По-късно обяснил на разследващите, че го направил, за да не изстине любимата му.

Според Десислава Льольова е честа практика убиец, който е близък с жертвата, да полага грижи след като е извършил зверството, защото по този начин вътре в себе си изкупува вината си. Илиян е бил болезнено ревнив, в последния месец на живота си Милена е изтърпявала страшни сцени и скандали заради характера и безумната ревност на годеника си, стана ясно още от показанията на криминалистката. 
 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ