Районният съд в Стара Загора остави в ареста Георги Георгиев, обвинен за жестокото нападение над Дебора Михайлова от Стара Загора.

Неговите адвокати настояват той да бъде пуснат на свобода заради обстоятелства, които според тях разколебават авторството на деянието.

Делото продължи през целия ден. 

Припомняме, че по-рано днес прекъснаха заседанието по делото „Дебора”, след като токът в съда в Стара Загора спря заради авария. Делото бе отложено за 15 часа. Един час след началото на заседанието стана ясно, че ДНК експертизата и трасологическата експертиза са готови и категорично доказват, че Георги Георгиев не е извършителят на насилието срещу Дебора. Поне според адвокатите му. 

"Резултатите от експертизите е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги Георгиев да е извършител. Експертизите показват, че няма, какъвто и да било биологичен материал по дрехите на Георги, за които се твърди, че е бил по време на нападението на Дебора Михайлова. Намерената на местопрестъплението стъпка от обувка категорично не е на Георги нито по вид, нито по размер", казва адвокатът му Валентин Димитров. 

Делото за преразглеждане на мярката за неотклонение на Георги Николаев започна на закрити врати. Това реши Районен съд-Стара Загора, след като адвокатите на обвиняемия по делото "Дебора" настояха медиите да бъдат допуснати в съдебната зала.

Преди дни защитата на обвинения за обезобразяването на 18-годишното момиче - Георги Георгиев – поиска мъжът да бъде пуснат на свобода. 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук