Шофьорът на рейса ковчег Григор Григоров излиза на свобода срещу гаранция от 2000 лева. Това реши Софийският апелативен съд вчера.

Магистратите са на мнение, че Григоров категорично няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това съдът е взел предвид и здравословното му състояние - той е с 50% неработоспособност заради болни бъбреци и диабет, пише в. "Телеграф".

Адвокат Ботев обясни защо съдът е пуснал шофьора на автобуса-ковчег срещу 2000 лева гаранция 

Иначе на този етап от разследването има обосновано предположение за вината на Григоров, смята САС. Защитата на Григоров обясни, че тепърва на Григоров му предстоят срещи с психолог, за да преодолее шокът от преживяното.

Междувременно от ВМА съобщиха вчера, че 30-годишният вуийчо на загиналия Георги - Симеон, е изведен от реанимация и вече е настанен в клиниката по ортопедия и травматология. Той постъпи в болницата със счупен череп и опасност за живота. Племенникът му Георги и баба му Даринка пък загинаха в адския удар. 

Двата автомобила, ударени от рейса ковчег при навлизането в насрещното, са иззети като веществени доказателства, става ясно от съобщение на ПРБ за хода на разследването. 

Четири болници да поемат пострадалите при тежки катастрофи, бедствия и аварии. Това предложиха от столичната лекарска колегия.

Идеята е пациентите да бъдат транспортирани към "Пирогов", "Св. Анна", ИСУЛ и ВМА, тъй като това са лечебните заведения в столицата, които могат да поемат най-тежко пострадалите, тъй като отговарят на критериите да лекуват спешни пациенти, да са 24 часа на разположение и да имат необходимите специалисти и апаратура.