Любомир Димчев - сводникът от Сандански, по-известен с прякора Джайката, ще бъде съден за трафик на хора и склоняване към проституция в Холандия. Той заминава за Амстердам, където ще започне дело срещу него, след решение на Окръжен съд Благоевград да го предаде на холандските власти.
 

Съдия Илияна Стоилова взе решението и допусна изпълнение на Европейската заповед за арест на Джайката, след като се запозна с документацията по казуса и установи, че от холандска страна дават исканите от България гаранции. Каквото и решение да вземе холандският съд, изпълнението и изтърпяването на наказанието ще бъде приложено в България.
 
Димчев бе заловен в края на април в Сандански с Европейска заповед за задържане, след множество жалби срещу него от страна на момичета, които твърдят, че той ги е принуждавал да проституират. Джайката е известен в родния Сандански като най-стария сводник в града.
 
Решил да "развива бизнеса" с платена любов и зад граница, той принуждавал момичета да заработват в Амстердам като проститутки и да му отчитат по минимум 1000 евро на ден. Към него има и повдигнато обвинение за пране на пари - парите, които момичетата изкарвали, а той превеждал по сметки в България.