Близо три години затвор ще отнесе пловдивчанин, пребил зверски мъж в Шекера. Заедно с него като съучастници са били осъдени неговият син и приятел, като те се разминали с условни присъди, пише "Трафикнюз".

Побоят е станал в края ма месец август миналата година. Трима мъже от ромската махала Арман отишли да гледат сватба в Шекера. Тържеството се е провеждало в  сватбен салон, намиращ се зад бензиностанция „Петрол“ на булевард „Васил Априлов“, а часът – малко след 21:30.

Когато зяпачите пристигали пред забавата, пиян мъж се карал със съпругата си, която настоявала да се прибират поради нетрезвото състояние на половинката си. Без да провокират по какъвто и да е начин, подпийналият сватбар се нахвърлил върху един от мъжете. Замахнал с ръка и му нанесъл удари с юмруци в лицето. За да се защити от видимо пияният мъж, пострадалият  го отблъснал с две ръце в гърдите, при което нападателят залитнал и паднал на земята. В същия момент от сватбения салон излизал сина му, който виждайки баща си на земята забил юмрук в лицето на нападнатия, опитал се да го изрита, но и той паднал на земята до баща си.

В този момент от сватбения салон излязъл приятел на бащата и сина. И той без да знае какво се е случило, се нахвърлил на непознатия мъж. На свой ред той започнал да му нанася удари по главата, като му нанесъл първо удар с лакът в областта на лявото око, а в последствие и юмручен удар отново в областта на лицето. Пострадалият паднал на земята и тогава и тримата сватбари започнали да го ритат по цялото тяло. Приятелите на бития мъж веднага се намесели и го отървали от по-нататъшна саморазправа. 

С кола пострадалият е бил откаран в Спешното. Там медиците са констатирали, че пребитият е със сериозни наранявания в областта на лицето и по конкретно на окото, със сътресение и охлузвания по тялото.

Година по-късно побойниците се изправиха пред Районен съд – Пловдив. След дадени пълни обяснения от тримата, както и от пострадалия, магистратите решиха да признаят за виновни мъжете.

Те са причинили средна телесна повреда на пострадалия.