Любомир Петров, който преди близо две години уби майката на двете си невръстни деца Красимира Куковска в пловдивското село Бегово, отново изнагля.

Делото тече при затворени врати заради интимни подробности на младата двойка, но от свои източници БЛИЦ разбра, че докато текат разпитите на свидетелите от двете страни, защитата на обвиняемия и самият Любомир заявяват, че 22-годишната тогава Красимира се е самоубила. 

Скандално е това, че когато стана ясно зверството, младият мъж заяви пред разследващи, че Красимира неволно се е гръмнала с въздушна пушка в сърцето, докато двамата се карали и сборичкали.

След като мота разследващите почти две седмици, накрая Любомир отиде с адвоката си в полицията и направи самопризнания, че без да иска е натиснал спусъка и е убил младата жена с един изстрел в сърцето. Той беше арестуван веднага. Полицията  и прокуратурата в Пловдив внесоха в съда обвинение за умишлено убийство. 

Припомняме и факта, че когато в дома на жертвата е отишла лекарка, за да констатира смъртта, Любомир е я уверявал, че така е заварил тялото. Докторката обаче видяла малка дупчица в областта на сърцето на момичето и веднага се обадила в полицията.

Според експертизи тялото на Красимира, което е било полулегнало на дивана и поставената пушка до нея в изправено положение не могат да се асоциират със самоубийство. Установи се, че един от големите пръсти на крака на момичето е бил натискан съм спусъка и е бил посинял, за да се инсценира, че тя сама е натиснала с пръста си спусъка. 

При разпита свидетелите на Любомир всички са „забравили“ за проблемите на младата двойка. В показанията си казвали, че двамата живеели добре, спокойно, че не вярват момчето да е ликвидирало момичето. Майката на Любомир-Милена, е дала показания, в които заявява, че при скарването със сина й снахата е грабнала пушката, за да инсценира или по-скоро за да заплаши Любомир, че ще се гръмне и тогава е станала белята.

Роднините на Красимира обаче, сред които баба й Дочка, лелите, братовчедките припомнят всичко това, което вече разказаха пред репортера на БЛИЦ. Тя е била притискана от тях, казвал  са и, че е сама, защото родителите й са починали, че без тях е нищо, всявали са комплекси за малоценност.

Красимира е споделяла с братовчедка си кошмара, в който е живяла. Любомир харчел парите й за безумно скъпи неща, които не били необходими, за скъпи екскурзии, за колекция луксозни часовници. Карал скъпи коли. Всичките тези средства идвали от Красимира, която била богата наследница на родителите си. Приживе баща й имал хиляди декари с рози, жито и други култури. 

Вместо да помага да жена си, Любомир харчел безумни пари, а Красимира споделяла, че ще стигнат до просешка тояга. Младият мъж не помагал в отглеждането на децата и постоянно се карал с работниците и ги гонил. Стигнало се до там, че Красимира го изгонила. Малко след това се обадила свекърва й и я заплашила, че ако не го прибере отново ще и опропасти живота. 

Красимира е споделяла с братовчедка си, че е имала съмнения, че и сипват упойващи вещества в питиетата или храната. Твърдяла, че по този начин е забременяла с второто с дете, защото двойката вече имала проблеми и момичето не смятало да ражда друго дете. Била обаче омаяна и подчинена.

Когато Красимира се запознала с Любомир и забременяла с първото си дете, баща й, който още бил жив, настоявал тя да не се събира с него. Обещал и да отгледат детето, но тя да прекрати връзката. Всички близки и приятели искали същото и били категорични, че Любомир е  с Красимира само заради богатият й баща и парите, с които тя разполагала.  

Припомняме, че преди седмица камерата на БЛИЦ улови нагъл смях от Любомир, докато съдебната охрана го отвеждаше в залата с белезници. Това беше в отговор на въпрос на репортера ни съжалява ли за извършеното убийство. В съда близките на обвиняемия са се хвалели как имат много пари, как другият им син бил животновъд и земеделец.

Пропуснали са обаче да кажат как от дома на Красимира веднага след случилото се са изнасяли ценни вещи, а след това баща му беше заловен от полицията да превозва семена или продукция  от хангарите на Красимира и буса беше задържан. По информация на близките на жертвата тя самата е дала огромна сума пари именно за животновъдната ферма да девера си, които не са й били върнати.

Парите били 200 хиляди, а Красимира коментирала пред роднините си, че и били изяли душата да й искат тези пари, дала им ги, за да закупят крави, но крави така и не видяла.

Междувременно баба Дочка сподели, че близък човек твърди, че в затвора Любомир се хвалел, че толкова пари ще наследи, че цял живот няма да му се налага да работи и ще щрака с пръсти.

Разпитите продължават другата седмица в Окръжен съд Пловдив. Показания ще даде бабата на жертвата-Дочка, която и днес се разплака пред медията ни и за пореден път каза, че сърцето й е изгоряла и че няма как да върне внучката си. Тя и останалите близки и роднини са убедени, че Красимира е била ликвидирана умишлено и цялото това зверство  било планирано. Очакват най-строгата присъда за Любомир Петров.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!