Бивш експерт по разузнаването на ВВС на САЩ смята, че мистериозното ято дронове, забелязано през изминалите седмици в небето над Колорадо, може въобще да не са дронове, а нова свръхмодерна технология. 

Властите в САЩ са залети от сигнали за дронове, "големи колкото коли", видени да кръжат в небето почти всяка нощ. 

Психозата по тези машини е толкова голяма, че съвместен екип на 10-15 агенции, включително ФБР, бе съставен "за да разнищи случая".

ВИДЕО: Ята от дронове пазят ядрените силози на САЩ

Въпреки твърденията, че в ятото дронове няма нищо "криминално", никой до сега не е успял да обясни какво и чие са те. 

Сега, експерт по разузнаването, който е работил във всичките клонове на армията, смята, че това въобще не са дронове. 

Майк Турбер заяви пред Daily Star Online, че въздушният съд може всъщност да е някаква "тик-так" технология на ВВС на САЩ. 

"Според мен това е свързано с флота. Виждал съм няколко видеа, които ме заинтригуваха. Никога не съм вярвал в НЛО. Докато гледам тези видеа, виждам обекти, които много биха приличали на тик-так технологията.

Има едно, в което въздушният съд преминава с огромна скорост. Що се отнася до мен, според мен това може да са така наречените тик-так, но аз нямам вътрешна информация какво тези неща може да са и не мога да потвърдя нищо", казва Турбер.  

Тези летателни апарати "тик-так", според Майк, са същия обект, забелязан от пилотите на самолетоносача "Нимиц" през ноември 2004 година. 

Превод и редакция: БЛИЦ