Лукът е изключително полезен заради своите антибактериални и антигъбични свойства, но неговият мирис е причина много хора да го избягват. Италианските земеделци Алесандро Джоани и Лоренцо Биянчи създадоха нов вид лук, наричайки го „лук за целуване”.
Той е специален поради липсата на неприятен мирис, за разлика от стандартния лук. Вкусът на този лук е изключително приятен. &bdquo;Надяваме се, че на хората ще им хареса.<br /> <br /> &bdquo;Лукът е част от повечето ястия, особено в италианската кухня, за това се надяваме да имаме успех&rdquo;, заявиха двамата учени. Лукът е пълен със серни съединения, които му дават характерен мирис и вкус, но заради това не е подходящ, ако планирате среща. Много готвачи избягват да го използват заради неприятния дъх след консумация. &nbsp;