Собственикът на фейсбук Марк Зукърбърг обяви бъдещето на социалната мрежа преди минути в обръщение на живо към абонатите си. Той даде старт на "Facebook Connect 2021".

Зукърбърг представи така наречената "метавлеселена", в която превръща компанията. Става дума за онлайн виртуален свят, в който след време всеки потребител ще може да комуникира, работи, пазарува, да се забавлява с помощта на очила за виртуална реалност (VR) и добавена реалност (AR) и да играе.

Основното приложение на Фейсбук ще съществува под новото име, по същия начин, по който Гугъл е под шапката на компанията Алфабет.Facebook променя името си на Meta, каза основателят му. „От днес нататък ще се казваме Meta“, каза Зукърбърг по време на представянето на компанията „metaverse“.Той също така представи логото на „Meta” с формата на синя лента на Mobius.„Аз харесвам класическото образование, а думата „Meta” идва от гръцката дума, означаваща „след“. За мен това символизира факта, че винаги можеш да построиш нещо друго“, каза Зукърбърг.

Според него новата марка ще отразява фокусирането на компанията към метавселената, където човек ще изостави екраните и ще изпита ефекта от присъствието си във виртуалната реалност.