Фактът, че децата учат най-добре чрез игра, е отдавна известен на педагозите и родителите и всички, които се интересуват от темата. Родените в дигиталната ера деца, обаче, имат нужда от друг тип игри и интерактивни платформи за учене, с които да се забавляват, докато трупат нови знания и умения – интерактивни и технологични.

Дори и гледането на телевизия, когато е с подбрано съдържание, може да бъде от полза за ученето на нови и вълнуващи неща от най-малките.
 
Пример за това е новият български канал Super Toons, който А1 включи наскоро в селекцията с ТВ канали, още в деня на старта му. Замисълът на създателите му е да предлага програма с привлекателно, полезно, безопасно и безвредно за децата съдържание точно за „образование чрез развлечение“. Този жанр напоследък е известен и като edutainment.

Super Toons е предназначен за най-малките телевизионни зрители – на възраст от 3 до 12 години. Адаптираните на български език детски филми и сериали, като „Пчеличката Мая“, „Смърфовете“ и „Мечето Падингтън“ вероятно ще донесат приятни спомени и на родителите. Те могат да са спокойни, че децата им не само се забавляват, докато гледат телевизия, но и развиват творческото си въображение и със сигурност не гледат агресивни герои, които да им влияят зле.
 
Сред ключовите заглавия в програмата на Super Toons освен класически анимации, познати на възрастните, има и много нови, обичани от малки и големи сериали, като „Маша и Мечокът“, „Артур и Минимоите“, „Клуб Уинкс“, „Леонардо да Винчи“, “Строителят Боб“ и „Пожарникарят Сам“. Продължителността на програмата на Super Toons е 24 часа, 7 дни в седмицата. Той е на разположение на ТВ клиентите на А1 без допълнителна такса.

Образованието чрез развлечение има приложение и при по-големи деца. Родителите на учениците също има възможности да въведат интерактивен игрови елемент, с който да помогнат за по-лесно и приятно учене на уроците у дома. А1 предлага интерактивно съдържание от e-prosveta.bg за учениците и техните родители.

Разнообразието от дигитални и интерактивни учебници, както и много други образователни ресурси с мултимедийната платформа e-просвета, е добър начин за децата на дигиталната ера да учат по нов и модерен начин, независимо от епидемиологичната обстановка.

Достъпът до платформата е възможен с различни планове на А1, както и чрез свободни абонаменти за потребителите, които нямат други услуги от телекома. С интерактивните учебници, нов таблет и допълнителни мегабайти, предложението от А1 и „Просвета“ е доста атрактивен вариант както за първолаци, така и за гимназисти.