Карловският изследовател на Хеопсовата пирамида Иван Иванов  подготвя изложба от документи и чертежи за неговите разкрития, посветени на най-величествения паметник на Земята. Изложбата ще съдържа около 40 табла с негови  теореми, формули и чертежи. Очаква се тя  да бъде представена в Египетския музей в Лондон или в сградата на ЮНЕСКО  в Париж, пише "Марица".   

Иванов успя да открие мерната единица, която е в основата на строителния план на Хеопсовата пирамида. И пръв изнамери, че тя  е свързана с числото 3.14, кодирано  във всички размери на съоръжението. Според него нивото на знанията, заложени  в пирамидата, не съвпада, дори  противоречи  с историческия момент, в който тя  е строена. В хода на своите проучвания  карловският изследовател  засякъл  тайна камера в пирамидата край Гиза, която учените разкриха чрез томографско изследване наскоро. 

Иван Иванов съобщи за разкритието си на тайна кухина в Голямата пирамида  преди броени дни, след като екип от световни учени оповести за наличието на  две тайни камери в съоръжението край Гиза. Според учените  това е първото подобно откритие в структурата на монумента от XIX век насам. 

30-метровото празно пространство, намиращо се дълбоко в пирамидата, е разположено над Голямата галерия на монумента и има подобно напречно сечение. Предназначението на камерата е неясно и все още не е известно дали е построена с някаква функционална цел. Учените са направили откритието, използвайки образна диагностика с космически лъчи, известна като мюон томография, записвайки поведението на субатомни частици, наречени мюони. Те проникват в скалата, подобно на рентгеновите лъчи, само че много по-дълбоко. 

Аз разгадах наличието на такава кухина благодарение на теоремите, с които разчетох строителния план на най-величествения и  загадъчен паметник, построен на Земята, твърди изследователят от Карлово.  

Иванов е роден в града на Левски, той  е професионален фотограф, работил  е в ДСО "Металхим", обединяващо над 20 предприятия от военнопромишления комплекс у нас  и във Военния клуб. Интересът  му към тайните на Древния Египет са от 30 години. По-късно, когато навлязъл сериозно в темата за Хеопсовата пирамида,  водил дълга кореспонденция с посланиците  на Египет у нас и с един от министрите на културата.  Като неопровержимо свое постижение той смята откриването на мерната единица, която е използвана при строежа на Голяма пирамида. Тя е в резултат на огромна математическа работа, съчетана  и със задълбочено познаване на историята на древността. 

Никой не може да докаже тезата, че първоизточникът на пирамидите е в Египет, твърди Иванов. Такива архитектурни конструкции има и в Япония, Перу, Китай, Мексико. Неотдавна 72-годишният фотограф  разкри пред "Марица", че според неговите изчисления  и Голямата пирамида в Долината на царете в  Египет, и тракийската гробница Голямата Косматка у нас са изградени на базата на  една и съща мерна единица, а  числото 3.14 е закодирано в техните размери. 

Проучвам Хеопсовата пирамида вече близо 30 години, а след откритията на доц. Георги Китов в Долината на тракийските царе изучавам и Голямата Косматка. В строителния план и на двете съоръжения е  използвана една и съща мерна единица. Тя е извлечена от пропорциите на Земята и е абсолютно точна. Идентична е с метъра, който днес е основна мерна единица, разказва откривателят.  Възниква въпросът откъде древните траки са получили тези знания, след като има голям интервал от време в строителството на двата обекта, а  географски те се намират далече един от друг. Въпреки това има впечатляващи съвпадения -  много точната обработка при напасването на блоковете помежду им, както и боравенето с голям  каменен блок, който представлява  гробна камера - заемка  от времето на пирамидите в Гиза. 

Иван Иванов смята, че  е малко вероятно Голямата Косматка  да е дело на древните траки.  Освен това откритите в нея ювелирно изработени  златни предмети  не съвпадат с времето на строежа на това уникално съоръжение. Най-вероятно траките са попаднали на този обект и са го използвали вторично като гробница. 

Това са само част от откритията, до които карловският изследовател  е достигнал. Той прецизно документира  всички  теореми, сложни изчисления, изводи за тайните знания, кодирани в строежа на Голямата пирамида и  Голяма Косматка. Освен че ще покаже своите изчисления и чертежи в изложба, той е готов и да опише стъпка по стъпка откритията си в книга.

Изследователят предлага: Гробницата на  Севт III - в списъка на  ЮНЕСКО 

Иван Иванов вече  предложи  гробницата на  Севт III да влезе като самостоятелен обект в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. А пред Националната галерия "Квадрат 500" да бъде изградено монументално-декоративно съоръжение, представляващо пирамидона на Голямата пирамида на фараона Хеопс.   След това върху  четирите стени да бъдат изсечени знанията,  закодирани в пирамидата, до които той е достигнал.