Съоснователят на Apple е възмутен от това, че Илон Мъск не държи на думата си и действа само като бизнесмен. Возняк заяви, че повече няма доверие на шефа на "Тесла". Това известният програмист каза в рамките на бизнес форума Nordic в Стокхолм, пише Business Insider.
„Отсега нататък не вярвам на думите на Илон Мъск или "Тесла“, призна Возняк.

Съоснователят на легендарната компания от Купертино обясни, че Мъск не винаги държи на думата си. Например, припомни той, предприемачът обеща до края на 2016 година да снабди електромобилите си с датчици, които ще позволяват на колите автоматично да пътуват през цялата страна до своите собственици. „Не се съмнявам, че той отново ще обещава това на следващата презентация на "Тесла“, каза още Возняк.   

Инженерът сравни Мъск със своя приятел Стив Джобс. „Обичам "Тесла", но на Мъск не може да се вярва. Той просто е добър търговец, като Джобс, и нищо повече“, каза Возняк.   

Програмистът и инженер също припомни, че през 2004 година се е наредил за първата "Тесла" и я е чакал половин година. Изморявайки се да чака, той отменил поръчката си и си купил "Мерцедес".

При това Возняк призна, че от време на време се придвижва с "Тесла", но като цяло използва електромобила Chevy Bolt EV.

Превод и редакция: БЛИЦ