Българската фирма „Солид 55” – лидер в производството на врати, ще участва в световното изложение за информационни и комуникационни технологии/ или IT/ – CeBIT в Хановер - с уникален продукт – биометрична врата. Тя е с вграден персонален компютър, софтуер за разчитане на лицеви данни, система за контрол на достъпа и наблюдение от Интернет. Тази система допринася за по-голямо удобство и функционалност на вратата, а също така дава възможност тя да се интегрира с останалите системи в дома като СОТ кит и не на последно място подготвя участието на вратата в Home Automation System.
Споменатата система ще позволява от едно място да се «управлява» осветлението, топлината, контрол на прозорците при неблагоприятни метеорологични условия, както и защитата на дома от недоброжелатели.

Това, което допълнително отличава вратата, е нейният авангарден дизайн и наличието на нов за българския пазар патрон, който повишава многократно степента на сигурност при механичното заключване. Вратата е резултат от приоритетната фирмена политика да работи с наши учени и специалисти, чийто изобретения намират реално приложение в бизнеса.

Продуктът безспорно е уникален на пазара. С помощта на високите технологии компанията предлага врати, които ги отличават. Конструкцията на блиндирана врата е дело на специалистите на Солид 55 и е патентована.
Припомняме, че „Солид 55” проектира, изработи и монтира вратата, която пази „Паисиевата история” в Зографския манастир в Атон. /БЛИЦ