Редизайнът на популярни приложения обикновено не се харесва на дългогодишните потребители. Сега Google е наред и променя цветовете в Google Maps, пише bTV.

Приложението, което повечето хора използват, за да се придвижват, е прегърнало набор от нови нюанси, за които някои твърдят, че имитират Apple Maps.

Първото нещо, което вероятно ще забележите, е, че пътищата са преминали от бяло към сиво. Междувременно магистралите преминаха от привличащо вниманието жълто към малко по-тъмен нюанс на сивото, пише standard.co.uk.

За сравнение, Google направи синьото за водата малко по-ярко, което би трябвало да се забележи за тези, които живеят близо до реки или езера. Докато природните територии сега са по-тъмнозелени, с добавка на синьо.

Лондончани трябва да видят петна от жълто и бежово около столицата, което показва оживен район.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Актуализацията неизбежно раздели потребителите, много от които споделят мненията си онлайн. Някои твърдят, че Google е допуснал голяма грешка, като е направил Google Maps по-труден за навигация. Други просто искат опцията да се върнат към старата цветова палитра.

„Мисля, че водата е доста значителна промяна, тя е много по-близка до зеленината на земята, което я прави малко по-трудна за разграничаване с бърз поглед“, пише потребител на Reddit. 

„Мразя го, мразя го, мразя го, мразя го. Жълтите пътища бяха толкова добри и всичко беше светло и весело“, казва друг човек в Reddit. „Сега е депресиращо и пътищата са трудни за виждане, когато не са достатъчно увеличени, те просто не изскачат като жълтото“, казва той.

„Ние винаги мислим как да направим Google Maps по-точно да отразява реалния свят. Създадохме нашите актуализации въз основа на обширни изследвания и обратна връзка от потребителите — с цел да направим картата по-лесна за използване и разбиране. Например, пътищата вече са по-тъмни, за да изглеждат повече като истински пътища“, каза говорител на Google в имейл.

Google Maps излезе с няколко нови актуализации през последния месец, включително нови начини за намиране на неща за вършене и използване на емотикони, но нито една от тях не получи толкова силно внимание, колкото новите цветове.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук