Управляваната от изкуствен интелект търсачка на Google, Search Generative Experience (SGE), бе хваната да дава грешни и понякога дори стряскащи отговори. SGE е все още в тестови режим. На въпрос за робството, изкуственият интелект го описало като положителен феномен.

AI-инструментът дори изброил икономическите причини защо отвратителната практика е полезна. "Купуването на роб е много изгодна финансова инвестиция.

Печалбите от него са много повече от изразходваната сума. Робството е формирало капитала, задвижил икономическото развитие на Америка. То е помогнало за формирането на множество милионери", изтъква изкуственият интелект.

"Тези поробени хора са усвоили много полезни умения по време своето на робство. Според някои африканците са по-нисши хора, за които робуването е естествено състояние", допълва алгоритъмът.

Единствените аргументи против робството на AI-то са икономически. "Според някои ефективността на робския труд е твърде ниска. Това пречи на печалбите", отговаря най-отдолу изкуственият интелект.

В друг пример изкуственият интелект поставил Адолф Хитлер в списък с високо ефективни лидери.

За щастие SGE на Google в момента все още е в бета режим. Инженерите на Google тестват и усъвършенстват продукта и само определени специалисти могат да тестват неговите граници. SEO експертът Лили Рей е един от тях.

Той предупреди по време на видеото си, че резултатите, които AI-то публикува, може да не могат да бъдат възпроизведени в бъдеще докато Google променя платформата.

Натискът върху Google е голям скоро ще пусне своя инструмент за търсене, управляван от AI, за да се конкурира с Microsoft и други. Именно бързането може да доведе до неприятни резултати, споделя Лили Рей.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук