Хванаха лидерката на БСП във Враца Цветелина Дамяновска пияна зад волана. Новината бе официално потвърдена и от МВР, пише BulNews.bg.

Снощи към 2.20 часа червената дама е била спряна за проверка от униформени на надлеза на КАТ-Враца. Според източници, пожелали анонимност, социалистката е шофирала във видимо нетрезво състояние. На молбата на униформените да бъде тествана с дрегер Дамяновска категорично отказала, отхвърлила и поканата да бъде откарана в спешния център за вземане на кръвна проба. След като отказала съдействие на ченгетата, й бил съставен акт по чл. 174, ал. 3 от Закона за движение по пътищата.

Помолена за коментар, Цветелина Дамяновска категорично отрече да е шофирала в нетрезво състояние и разказа своята версия за случилото се.

„Вчера млад полицай, с назначение от няколко дни, ме спря за проверка. Нито ми взеха проба за алкохол с дрегер, нито кръвна проба. Всичко това беше заяждане заради вота на недоверие срещу управляващото мнозинство“, заяви Дамяновска.

Червената дама управлявала лек автомобил „Шевролет“, който е фирмен - на траурното бюро, което ръководи. По думите й униформеният, който й писал акта, я спрял, за да се заяжда с нея. Санкцията е напълно неоснователна и на база политическите й виждания, твърди Дамяновска. Тя сочи, че не е отказала пробите за алкохол, а полицаят не си свършил работата.

„Ако бях пила, нямаше да си намеря място в околията. Аз по принцип не пия“, допълни Дамяновска и подчерта, че още в 9 часа сутринта е обжалвала акта в полицията и няма как да не попадне в съда.

Според закона при отказ да бъдат изпробвани за употреба на алкохол наказанието за водачите е 2000 лева глоба и две години без книжка. В него се предвижда и да бъдат свалени и регистрационните номера на автомобила за срок от 6 месеца до 1 година.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!