Искът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще заведе срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков, е за над 25 хил. лв. Това съобщи адвоката на Борисов Менко Менков пред в. „Сега“.

Юристът отказа да съобщи точно какво обезщетение ще търси Борисов, но обясни, че делото за вреди ще бъде заведено в Софийския градски съд, а той гледа дела с цена на иска над 25 хил. лв.

Още на 4 ноември Борисов се закани, че ще съди Рашков, а причината за това е, че вътрешният министър, говорейки за злоупотреби със средства за АМ „Хемус“, каза пред репортерите: „Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка Бойко Борисов е имал общи фирми“. 

Борисов няколко пъти призова Рашков да се извини за „клеветите си“. „Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката“, настоя Борисов.

„Днеска вече сме оформили документите и го давам на съд“, обяви Борисов на 9 ноември. 
В Софийския районен съд, където вероятно би се завело делото за клевета и обида, все още липсва иск от Борисов. 

Адвокат Менков обясни, че делото е готово, но се чакат официалните записи на телевизията, за да бъде внесено в съда, защото такава била процедурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!