ГЕРБ спечели убедителна победа на парламентарните избори в Кресна, пише struma.bg. Считаната за червена крепост община претърпя разгромяваща загуба с резултат 1260 за ГЕРБ и 420 за БСП.

Какви са причините за поражението и дали не се дължи на вътрешнопартийните битки, отговаря председателя на ОбС на БСП в Кресна инж. Петър Петров.

„Няма вътрешнопартийна интрига. Тези резултати се дължат на сложната политическа обстановка и на контролирания вот. Заради противоепидемичната ситуация агитацията ни по време на предизборната кампания беше слаба, което отчитам като грешка“, заяви лидерът на червените в Кресна.

„Като се прибави непредсказуемият вот за партия „Има такъв народ“, най-големите негативи понася основно БСП, тъй като ГЕРБ са успели да запазят резултата си”, добави инж. Петров.

За партията на Слави Трифонов в Кресна са гласували 350 избиратели, което я нарежда на трето място в общината. Според наблюдатели обаче слабият резултат на БСП  е резонанс от напрежението между националното ръководство и общинските структури в Пиринско.

Припомняме, че в края на януари председателите на 5 общински съвета на БСП, сред които и Кресна, призоваха в отворено писмо Корнелия Нинова за спешна среща заради вътрешнопартийни проблеми.