Съпредседателят на „Демократична България" Христо Иванов ще води листата в Пловдив-град и Велико Търново, а ген. Атанас Атанасов по традиция ще води листата в 23 МИР в София, съобщи пресцентърът на ДБ.

В 24 МИР-София водач ще е съпредседателят на „Зелено движение" Владислав Панев. Другият съпредседател на движението Борислав Сандов ще е водач в Монтана. В 25 МИР - София начело ще застане Елисавета Белобрадова, информират от ДБ. Експертът по изборния процес Антоанета Цонева ще води листата в Пазарджик.

Освен Белобрадова новите имена на водачи в сравнение с изборите през юли са трима. Разследващият журналист Зарко Маринов застава начело в Смолян, IT експертът Божидар Божанов ще оглави листата в София-област, а адвокат Полина Велчева, защитник по делото за полицейско насилие на 22-годишния Евгени Марчев, студент по право в Хага, е начело на листата в Шумен, се посочва в съобщението.

Общинските съветници Иван Димитров и Любен Иванов ще водят листите съответно в Благоевград и във Видин. Заместник-председателят на Общинския съвет от ДБ Владислава Лакова ще е водач на листата във Враца.

Икономистът Ивайло Мирчев ще води листата във 2 МИР-Бургас, а композиторът Стоян Михалев е начело във Варна. Владислава Лакова, 6 МИР-Враца.

Земеделският производител Албена Симеонова ще е начело на листата в Добрич, а журналистът Вилдан Байрямова - в Кърджали.

Бившият кмет на Плевен и народен представител в 38-то и 43-то и 46-ото НС Найден Зеленогорски ще е водач в Плевен. Велизар Шаламанов, зам.-министър на отбраната в периода 1998-2001 г. е начело на листата за Пловдив-област. Дипломатът и журналист Стефан Тафров, който е и първият външнополитически съветник на президента Желю Желев, е начело на листата в Русе. Юристът и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски" доц. д-р Атанас Славов е водач в Стара Загора, а популярният актьор Веселин Калановски отново ще е водач на листата в Ямбол.