Политиката на Скопие в последните 30 години е агресивна и антибългарска, като отрича общата ни история, преследва българите там и възпитава хората през медии и учебници в омраза към страната ни. 

Това заяви в ефира на "Още от деня" председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Няма полза ЕС да е разширяван с държава, която ще създава проблеми на друга страна от ЕС, насаждайки омраза", подчерта той.

"Гърците видяха, че след подписването на договора между нас и Северна Македония, Скопие няма намерение да спазва подписаното. Затова гърците просто решиха да са по-радикални", обясни патриотът.

"Не мога да разбера каква е тази европейска логика на някои държави да толерираш неспазването на договори. В Берлин си правят едни сметки, във Вашингтон, а в Москва трети, но важно е какво мислим ние. В момента България не танцува по ничия гайда. Имаме и предишното правителство и служебното много ясна позиция", каза Каракачанов.

Той подчерта, че много хора в Северна Македония са искали да се впишат като българи, но преброителите са ги писали северномакедонци.

"ВМРО не е един и двама души. Имахме 5 кандидатури. Първо мислихме да издигнем много патриотичен наш кадър, защото покрай коалициите хората се ошашкаха какви сме. Затова решихме на тези избори каузите, които ВМРО защитава, да са представени от двойка, тясно свързана с партията. Обсъждахме моята кандидатура, тази на г-н Джамбазки и още няколко", каза той. 

По думите му има много хора във ВМРО, които заслужават доверие.

Според него диалогът е единственото решение за България. "Не можеш да отидеш на избори с амбицията да унищожиш някого. Зад него са избиратели - стоици хиляди българи. Трябва да има диалог между политическите формации и институциите", каза той.