ВМРО ще издигне своя кандидатура за президент. Няма да крия, че една от тези кандидатури съм и аз. Но предстои да се определи коя ще е кандидат-президентската двойка след обсъждания в партията. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов в ефира на bTV.

"Аз нямам амбицията да ставам президент, стигнал съм моя връх на политическо развитие, посочи той, но допълни, че в момента в България има разединение.

"Хора, които са изкушени да стават президенти, сигурно има много, но липсва диалогът, съгласието и ясно изразени национални цели.

Ако говоря като историк, а не като политик, не съм прочел за държава, която да бъде разделена, с политици, които се мразят и тази държава да е просперирала", каза още лидерът на ВМРО.

Той уточни, че партията му ще се яви на изборите сама, а не в коалиция.

Той разкритикува състоянието на оградата по границата с Турция. „МВР трябва да отговаря за оградата по границата ни с Турция, защото областните управители се сменят много често“, каза той.

„4-5 млн. лв. ще се дадат сега за ремонтна оградата и това е нормално. Няма нещо вечно. Защо 6 месеца служебното правителство нищо не правеше а сега почнаха да говорят, че оградата не изпълнява функциите си, досега какво правеха“, каза Каракачанов.

Той посочи, че докато е нямало ограда – преди 2014 г., България била наводнена от емигранти.

Пробойните сега явно не са само в оградата, а и в охраната на границата. „Щом почнаха да ги залавят във вътрешността на страната, значи има пробойни. Вероятно има случаи на корупция, но тя е на местно ниво“, каза лидерът на МВРО и бивш вицепремиер.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!