Кандидатът за депутат от коалицията ГЕРБ/СДС на парламентарния вот Николай Нанков уличи всички лъжи на вътрешния министър Бойко Рашков и как институциите го опровергават за неверни твърдения.

Вижте какво написа във Фейсбук водачът на листата на ГЕРБ в Ловеч:

Всички опровергават Бойко Рашков от последните му предизборни изяви. Освен строителните компании, опровергават го и институциите – и #БНБ, и #АПИ.

Вижте:

БНБ: Председателят на ПП #ГЕРБ Бойко Борисов не е собственик и не участва в органи на управление на търговски банки в България;
„Водно строителство“ АД: от всички изнесени данни верен единствено е фактът, че фирмата има законно сключен договор с държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД за доставка на материали/наем на механизация за участък от „Хемус“;

„Автомагистрали – Черно море“: Няма пропадане на „Хемус“. Правят се допълнителни отводнителни мероприятия.

АПИ за сайта „Медиапул“: Няма срутване на магистралата. На изграждащия се участък между Буховци и Белокопитово са установени деформации в насипното тяло в района на 318-и км, след мостовото съоръжение край село Черенча;

Шефът на областното пътно управление в Търговище пред

БТА: Работи се по отстраняване на дефект на строежа на „Хемус“ край шуменското село Черенча;

Още нещо - от документ на #МВР става ясно, че проблемът не е в участък от м, както твърди Рашков, а от ... метра – десет пъти по-малък. И „свежата“ новина на служебния вътрешен министър не е толкова свежа – ремонтните дейности се осъществяват от около месец, не от днес.
И още нещо – участъкът край #Шумен не се строи с инхаус възлагане от „Автомагистрали“ ЕАД, а след проведена обществена поръчка.

Изпълнител е консорциум от няколко частни компании, сред които и „Автомагистрали – Черно море“ АД, съвсем различно дружество.
Видно от всичко дотук, фактологията доста му куца на Рашков.

И да не забравим – какво е опит за нов #Костинброд без активното участие на Мая Манолова?! Именно в нейния профил е „бомбастичната“ новина, че м от „Хемус“ са пропаднали. Там е и справката на МВР-Търговище, която всъщност я опровергава. Та Рашков, вместо да слуша Манолова, по-добре да чете справките на подопечните му структури!