Техническият ръководител на дружеството „Автомагистрали – Черно море“, Асен Тодоров заяви, че на 318-я километър на АМ „Хемус“ се правят допълнителни отводнителни мероприятия. Според него проблемният участък е с дължина 46 метра, съобщава ТРУД.

В насипа, направен преди две години, са били открити високи подпочвени води. Строителите са преценили, че това може да създаде проблеми и са взели решение да бъдат направени две дренажни ребра.

"Не може да се говори за инцидент и опасност", каза Асен Тодоров.

„Какви свлачища, какви чудесии, какви инциденти! Защо търсим под вола теле? Беше приготвено да се асфалтира, изчакахме две зими, видяхме какво се случва - че има високи подпочвени води, и сме преценили, че тези подпочвени води трябва да се махнат оттам, за да може да не компрометират в последствие участъка, който ще се пусне в експлоатация“, обясни още той.

Злоба: Манолова пусна снимка от насип, представи го за пропадане на АМ "Хемус" СНИМКА

По думите на Асен Тодоров допълнителните строителни дейности нито ще оскъпят строителството на участъка, нито ще забавят изграждането на отсечката.

Припомняме, че днес вътрешният министър Бойко Рашков обяви, че 600 метра от строящата се магистрала са пропаднали и направи внушение, че строителството е лошо, а и нямало кой да поеме отговорност.