Ясни са вече членовете на избирателните секции в Гърция. Те бяха обявени официално на сайта на ЦИК. 

Впечатление прави, че на 90% от членовете на избирателните секции в Атина са спуснати директно с политически квоти от България и едва 10% са лица предложени от българската общност в гръцката столица, които в продължение на години са помагали и участвали в секционните комисии и притежават богат опит.

"Партиите са "пазарували на кило", като са предложили лица без никакъв опит и политически ценз за комисиите, което ще предизвика смут и объркване в избирателния ден", прогнозират бивши вече членове на комисиите в гръцката столица.

Според информация спуснатите лица от партийни квоти са предимно от "ДА-България", "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън", които за пръв път предлагат членове.

В Атина ще бъдат разкрити общо 6 избирателни секции, а в цяла Гърция 32.

Две в посолството в Атина, три в културен център Серафио на ул. Пиреос и една на площад Карайскаки в офиса на туристическа компания "Юнион-Ивкони".

Машини за гласуване ще има само в Атина, в една от секциите в Посолството, и в културен център Серафио. В секцията на площад Карайскаки ще се гласува с хартиен бюлетин. В останалите секции в Гърция също ще се гласува на хартия, според изнесената информация на ЦИК.

При гласуването ще се попълва една декларация на място, съгласно Избирателния закон.

На тези избори броят на гласувалите в Гърция ще се определи от туристите, основно в Северна Гърция, където българските туристи освен с почивка на прекрасните плажове могат на 11-ти юли да се разходят до секциите в Неа Муданя, Мармарас, Перамос, Никити, Ставрос, остров Тасос или до градовете Александруполис, Драма, Кавала, Катерини, Солун.

Отново изключително активни са българите на остров Крит. Там ще има 6 секции, а туристите на този остров са много. Секции ще има на няколко острова - Миконос, Корфу, Родос, Кос, Лефкада, Лимнос.